Zašto lingvalna?

Vaš osmeh je Vaše najmoćnije oružje! On je ono što ljudi pamte u vezi Vas. Zašto onda ne poraditi na njemu? Osobe sa nepravilno poređanim zubima ređe se osmehuju i imaju manje samopouzdanja. Zahvaljujući ortodontskom lečenju i njegovim trajnim efektima Vaše samopouzdanje može da se poveća. Sa lingvalnom tehnikom čak i pre završetka lečenja, Vaš osmeh će biti mnogo lepši!

Procenjuje sa da bi 90% odraslih moglo da ima koristi od ortodontskog lečenja, ali na žalost nisu svi informisani da postoji rešenje njihovog problema i u tim godinama. Veliki procenat naših pacijenata su starosti između 20 i 40 godina, i deo su populacije koja se nalazi u periodu kada se započinje posao, karijera, bračni život. Zahvaljujući novim tehnologijama, lečenje odraslih je znatno lakše, kraće i uspešnije. Lingvalna ortodoncija nije samo vid lečenja, to je i doživotno dobra investicija!


DA LI JE LINGVALNI APARAT EFIKASAN?
Ne samo da je efikasan nego će ovaj aparat promeniti Vaš izgled!
Ako su Vaši zubi nepravilno raspoređeni oni utiču na harmoničan izgled Vašeg lica. Zubi, svojim pravilnim rasporedom ne samo da omogućavaju pravilan zagriz, funkcionalnost viličnog zgloba i zdrave desni, nego čine i Vaše lice mnogo privlačnijim.
Lingvalni fiksni aparat je jednako efikasan kao i tradicionalni, vestibularni a dodatna prednost je to što Vam omogućava da svki dan u ogledalu pratitite prolepšavanje Vašeg osmeha.

DA LI POSTOJI STAROSNI LIMIT ZA NJIHOVO NOŠENJE?
Limit ne postoji!
Mnogi često misle: “Ja sam prestar za to”, ali to apsolutno nije istina.
Čak i pacijenti u 6. deceniji života mogu nositi fiksnu.
(Lepili smo je kod pacijenata pre protetskih radova, zarad postizanja boljeg efekta.)


DA LI SVI MOGU DA NOSE LINGVALNI FIKSNI APARAT?
Da, većina tinejdžera i odraslih može.
Izuzetak postoji kod osoba sa izuzetno sitnim zubima ili specifičnim, retkim kombinacijama malokluzija.

DA LI LEČENJE TRAJE DUŽE?
Ne, u poređenju sa tradicionalim fiksnim aparatom, lečenje je nekad čak i kraće. U nekim slučajevima efekat se postiže znatno ranije zahvaljujući tome što se sila koja dovodi do pomeranja zuba primenjuje sa unutrašnje strane zuba.SEM ESTETSKIH , DA LI POSTOJE I DRUGE PREDNOSTI?
Da. Kako je unutrašnja strana zuba robustnija i manje podložna dekalcifikaciji i nastanku karijesa, manja je i verovatnoća da zbog fiksnog aparata nastane trajno oštećenje zuba, kao i karijesa, kad se on lepi sa unutrašnje strane.

DA LI SU NEKOMFORNIJE NEGO TRADICIONALNE FIKSNE?
Inicijalni diskomfort je sličan onima koje prouzrokuju tradicionalni vestibularni fiksni aparat.
Razlika je u tome što kod lingvalne tehnika je u kontaktu sa jezikom dok su tradicionalne u kontaktu sa usnama i obrazima.
Jezik se navikne već nakon nekoliko nedelja, a eventalno “šuškanje” se gubi u tom periodu.

DA LI JE LAKO ODRŽAVATI HIGIJENU U USTIMA?
Kao i uvek, neophodno je redovno održavanje higijene usne duplje, pranjem zuba nakon svakog jela. Uz redovne kontrole ovo je sasvim dovoljno za sprečavanje nastanka karijesa.

Design by: Tipping Point